סוכר לבן? לא לתינוק שלי!

    עפר גדנקן No Comments on סוכר לבן? לא לתינוק שלי!

    רבים אינם יודעים זאת, אך חלק מתרכובות המזון לתינוקות מכילות סוכר לבן. מדובר בתוספת מיותרת שמרגילה את התינוק לטעם מתוק שלא לצורך. כיצד נמנעים? כיצד מבדילים בין סוכר טוב לסוכר מיותר? ההסבר הפשוט כאן.

    10:38
    06.05.24
    יענקל'ה פרידמן No Comments on משה מספר ליענקל'ה: "ראיתי את מנגלה מול העיניים"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    המזון ממנו ניזון התינוק בשנותיו הראשונות חשוב להתפתחותו התקינה וסולל את הדרך להרגלי תזונה נכונים. הזנה טבעית היא המזון המומלץ והטוב ביותר לתינוק, אך במקרים בהם התזונה שלו מגיעה גם מתמ”ל – תרכובות מזון לתינוקות, חשוב לבדוק את הרכיבים ואיכותם. כמו במזונות אחרים, לנו הצרכנים לא תמיד ברור איך לקרוא את האריזות, אילו רכיבים טובים, ומאילו מומלץ להימנע.

    לקטוז – הסוכר הטוב

    הזנה טבעית, שהיא כאמור המזון המומלץ והטוב ביותר לתינוק, עשיר בלקטוז-  סוכר החלב, המהווה בו את הרכיב הראשון בכמותו. מדובר בסוכר טוב, שמטרתו לספק לתינוק אנרגיה זמינה הדרושה למשימת הגדילה המהירה בשנה הראשונה לחייו. הלקטוז מעודד את ספיגת הסידן ותורם לשגשוג הפרוביוטיקה במעי. הלקטוז מעניק להזנה טבעית את טעמו המתקתק אולם מתיקותו נמוכה באופן משמעותי מהסוכר הלבן. במקרה והזנה טבעית אינה מתאפשרת באופן בלעדי והתינוק ניזון מתרכובת מזון לתינוקות-  תמ”ל, חשוב לבחור בכזה המכיל לקטוז ולא סוכר לבן. סוכר לבן הוא הסוכר בעל המתיקות הגבוהה ביותר, פי 6 מלקטוז! לסוכר לבן אין יתרון תזונתי, הוא מרגיל את התינוק להעדיף מתוק, מזיק לשיניים ותורם להרגלי תזונה לקויים. לכן אין סיבה להוסיפו גם לשלב 2 או 3.

    ללא חומרי טעם וריח – אין כמו הטעם הטבעי

    גם בגיל שנה מומלץ שלא להרגיל את הפעוט להעדפת הטעם המתוק, ולהמשיך ולתת תמ”ל בטעמו הטבעי של החלב וללא תוספות מיותרות. זכרו, כי התינוק אמנם נולד עם העדפה מולדת למתוק, אולם ניתן לעצב את העדפותיו על־ידי הגבלת החשיפה למתוק שלא לצורך, בוודאי שלא בתמ”ל.

    איך מזהים סוכר לבן וחומר טעם וריח בתמ"ל?

    בעוד אתם מקפידים שהתינוק ישתה מים, נמנעים לתת שתייה ממותקת ומגבילים מתן מתוקים, חשוב שתהיו מודעים שגם התמ”ל שהוא אוכל, יהיה כזה שאינו מכיל סוכר לבן. לכן מומלץ לעיין ברשימת הרכיבים שעל גבי אריזת התמ”ל ולוודא שאינה כוללת סוכר לבן, שיכול להופיע גם בשמו המדעי – סוכרוז. עוד ברשימה אולי תמצאו חומרי טעם וריח, תמציות וניל למשל, אשר מספקות ארומה ומגבירות את הטעם המתקתק – גם מהם כדאי להמנע בהרכב התמ”ל, הם מיותרים ואינם תורמים דבר.

    בכל התחליפים החלביים של מטרנה אין סוכר לבן ואין חומרי טעם וריח

    חברת מטרנה מקפידה לייצר תחליפי חלב חלביים ללא סוכר לבן (סוכרוז) וללא חומרי טעם וריח.



    0 תגובות